Logo Klusbedrijf Han(d) s for Hire

Gitaarkruk

Nu even een projectje voor eigen gebruik. Ik was al een tijdje op zoek naar een gitaarkruk waarop ik lekker kon gaan zitten pingelen en daarna de gitaar er op weg kon zetten. In metaal zijn er diverse soorten te koop maar een houtworm als ik ben wil toch liever iets in hout. Ik ben de schuur in gedoken op zoek naar hout en kwam nog een paar reststukken eikenhout en wat eikenhouten vloerdelen tegen die niet meer gebruikt werden. Toen maar eens aan het meten gegaan en beginnen met de voorbereiding.

Eerst alles zagen en voorbewerken...

De eerste uitdaging was wel de zitting. Ik had geen stuk dat hiervoor de juiste afmeting had dus heb ik van diverse balkjes een dikke zitting gemaakt. Daarna vlakgeschaafd en... we're ready to go!!!
Voor de poten heb ik drie eiken vloerdelen op elkaar gelijmd. Daarna gezaagd en geschaafd. Toen nog wat kleine balkjes gezaagd voor de voetensteuntjes en gitaarsteun en de onderdelen zijn klaar.

Gitaarkruk Gitaarkruk Gitaarkruk

En dit is het geworden...

Een eikenhouten kruk waarop je lekker kunt gaan zitten spelen en daarna kun je de gitaar in de steun zetten. De kruk is afgewerkt met transparante meubellak en op de voetensteun heb ik een aluminium beschermstrip gezet.

Gitaarkruk Gitaarkruk Gitaarkruk